Termékeink

Ajánlatkérő kosár

Termékkereső

   

Tervezőknek

Régen rögzült, és lassan módosul a szakmai köztudatban az, hogy vízben lévő olaj eltávolítására az olajfogó az egyedüli megoldás. Az olajfogó azonban statikus, lassú rendszer, dinamikus terhelések hatékony kezelésére nem alkalmas. Az olajfogó optimális működéséhez folyamatos és egyenletes terhelés szükséges – mind hidraulikailag, mind a szennyező koncentrációját tekintve. Az időjárás adta terhelés ezzel szemben rendkívül ingadozó: a heves zápor ugyanúgy előfordulhat, mint a több hétig, vagy akár hónapig tartó aszály – az utóbbi esztendőkben mindkét végletre egyre több példa adódik. A csapadékvíz-tisztítás, a „változó mennyiségű, időnként erősen áramló vízből változó mennyiségű olaj leválasztása”- probléma megnyugtató megoldásához új műszaki megoldás kell.

Miért javasoljuk a Bárczy-szűrőt?

A csapadékvíz-olajkiszűrő dinamikusan is terhelhető, jól tűri az időjárás szeszélyeit: nem befolyásolja, ha hetekig egy csepp eső sem éri, de a heves záporoknak is képes megfelelni.  Ugyanúgy a szennyezés széles tartományában használható: a csak szivárványozó néhány olajcsepptől a súlyos balesetek során kikerülő nagyobb mennyiségekig. Az olajkiszűrő a rendkívül nagy vízhozamú zápor esetén is optimálisan működik: a kezdetben bemosott olajos szennyezést a szűrő felfogja, míg a későbbiekben érkező, nagy mennyiségű, már tiszta esővíz a szűrőréteg fölötti záportúlfolyón át szabadon átbukhat, így a víznyelőbe helyezett olajkiszűrő az áramlást nem torlasztja vissza. Érzékeny területekre igény esetén záportúlfolyó nélküli berendezést is legyártunk.

A vízkezelést célszerű a szennyezés forrásához a lehető legközelebb elvégezni. A szelektív csapadékvíz-olajkiszűrő már a víznyelő aknában megköti a csapadékvízbe került olajat, Ideális megoldás az időjárás következtében szélsőségesen ingadozó hidraulikai terhelés, illetve a szennyezettség változó mértéke esetén is.  Használatával a kilépő víz olajtartalma a szűrőbetét telítődéséig megbízhatóan alatta marad a legszigorúbb élővízi határértéknek (2 mg/liter) is. 

 

Termékelőnyök:

  • olajleválasztóink egyszerűen és gazdaságosan telepíthetők
  • a szűrőberendezés bármilyen méretű és formájú víznyelőrács alá beépíthető – akár utólag is
  • termékeinkből több ezer darab üzemel már országszerte
  • a berendezés állandó felügyeletet nem, csak időszakonkénti ellenőrzést és minimális karbantartást igényel
  • átalánydíjas, tervezhető költséggel szűrőink működésére folyamatos garanciát nyújtunk az üzemeltető részére 

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

  • Tervezési segédletet és szakmai támogatást kap
  • Részletes beépítési rajzok segítik munkáját
  • Termékeinket a TERC programjaival is kiírhatja
  • ÉME-engedéllyel rendelkező berendezéseinkre nem kell vízjogi engedélyt kérnie
  • ingyenes kreditpontos előadáson vehet részt

Tájékozódjon termékeinkről: olajleválasztók

Kérdése van? Keresse munkatársainkat!